Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi

Dersbizim

Öğretmen
24 Ağu 2025
2,585
0
36
Eğitim programı, ulusal müfredatla birlikte zenginleştirilmiş STEM temelli uygulamalarla desteklenir. Robotik, kodlama, yapay zekâ, biyoteknoloji, yazılım geliştirme gibi çağdaş alanlarda kapsamlı dersler sunulur. Öğrenciler, lise düzeyinde üniversite benzeri laboratuvar ve teknoloji altyapısından yararlanarak uygulamalı öğrenme fırsatı bulur. Özellikle mühendislik ve teknoloji temelli alanlarda öğrencilerin erken yaşta donanım kazanması sağlanır.

Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi’nin bir diğer ayırt edici özelliği ise proje temelli eğitime verdiği önemdir. Öğrenciler TÜBİTAK projeleri, uluslararası bilim yarışmaları (Google Science Fair, Intel ISEF vb.), hackathonlar ve girişimcilik kamplarında aktif olarak yer alır. Bu yarışmalarda Türkiye ve dünya çapında önemli başarılar elde edilmiştir. Okul, öğrencilerine patent alma süreçlerinden bilimsel yayın yazımına kadar birçok akademik destek sunar.

Yabancı dil eğitimi, okulun öncelikleri arasındadır. İngilizce seviyesi çok yüksek düzeyde olup, ikinci yabancı dil olarak Almanca veya Fransızca seçenekleri de sunulmaktadır. Öğrenciler, yurt dışındaki üniversitelere başvuru yapabilecek düzeyde İngilizceye sahip olacak şekilde yetiştirilir. TOEFL, IELTS gibi sınavlara hazırlık ve yurt dışı üniversite danışmanlığı da sağlanmaktadır.
Lisenin mezunları, Türkiye’deki seçkin üniversitelerin yanı sıra ABD, Kanada, İngiltere gibi ülkelerdeki üniversitelere burslu kabul alarak yükseköğrenimlerine devam eder. Harvard, MIT, Stanford gibi dünya çapındaki üniversitelere yerleşen mezunları ile dikkat çeker. Üniversite danışmanlık birimi, her öğrenciye özel rehberlik hizmeti sunarak hem ulusal hem uluslararası üniversite yerleştirme sürecini detaylı şekilde yönetir.

Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi, akademik eğitimin yanında sosyal sorumluluk projelerine, liderlik gelişimine, kültürel ve sanatsal faaliyetlere de önem verir. Öğrencilerin hem akademik hem de sosyal beceriler açısından donanımlı bireyler olmaları hedeflenir. Kulüpler, konferanslar, seminerler, uluslararası öğrenci değişim programları gibi etkinliklerle öğrencilerin çok yönlü gelişimi desteklenir.

Okulun eğitim modeli, Prof. Dr. Üstün Dökmen, Prof. Dr. Yankı Yazgan gibi eğitim bilimciler ve psikologların katkısıyla sürekli olarak güncellenir. Öğrencilerin sadece sınav başarısı değil, aynı zamanda iyi birer dünya vatandaşı olmaları için karakter eğitimi, etik değerler, empati ve toplumsal bilinç gibi alanlara da önem verilir.
Sonuç olarak, Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi, Türkiye'de bilim ve teknoloji temelli eğitimi en yüksek standartlarda sunan, çağın gereksinimlerine uygun bireyler yetiştirmeyi amaçlayan bir kurum olarak öne çıkar. Yüksek teknolojik altyapısı, vizyoner eğitim kadrosu ve güçlü akademik yönlendirme sistemi ile sadece Türkiye’de değil, uluslararası alanda da etkili bir eğitim modeli sunmaktadır.
Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi, Türkiye’deki nitelikli bilim ve teknoloji eğitimi anlayışını bir üst seviyeye taşımayı amaçlayan özel bir lise modelidir. İlk olarak 2006 yılında İstanbul’da açılan bu lise, bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanlarında yetenekli ve meraklı öğrencileri hedef alır. Lise, özellikle bilimsel düşünme becerileri gelişmiş, araştırma yapmaktan zevk alan, yenilikçi fikirlere açık ve üniversite düzeyinde akademik çalışmalar yapabilecek potansiyele sahip gençleri yetiştirmek amacıyla kurulmuştur. Türkiye genelinde farklı şehirlerde de şubeleri bulunmaktadır.

Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi, giriş sınavlarıyla öğrenci alır ve kabul edilen öğrenciler genellikle akademik olarak yüksek başarı gösteren, aynı zamanda bilimsel etkinliklerde aktif rol almış bireylerdir. Okulda yürütülen eğitim, yalnızca sınav başarısı hedeflemez; öğrencilerin proje üretme, yenilik geliştirme, bilimsel araştırma yapma ve bu alanlarda ulusal ya da uluslararası yarışmalara katılmalarına öncülük eder.