Robert koleji

Dersbizim

Öğretmen
24 Ağu 2025
2,585
0
36
Robert Koleji, Türkiye'nin en köklü ve prestijli eğitim kurumlarından biridir. 1863 yılında Amerikalı misyoner Cyrus Hamlin ve dönemin Osmanlı Padişahı Abdülaziz’in izniyle İstanbul’da kurulmuştur. Boğaziçi’ne bakan Arnavutköy semtinde yer alan okul, Batı tarzı eğitim veren ilk Amerikan lisesi olarak Osmanlı İmparatorluğu’nda önemli bir yenilik teşkil etmiştir. Kuruluşundan bu yana Türkiye'nin siyasi, akademik, sanatsal ve iş dünyasında birçok önemli ismi yetiştirmiştir.

Okulun eğitim dili İngilizcedir. Bu yönüyle öğrencilerine hem Türkiye'de hem de yurt dışında üst düzey üniversitelere yerleşme şansı tanımaktadır. Öğrenciler, İngilizce dışında ikinci yabancı dil olarak Fransızca veya Almanca eğitimi de alabilir. Eğitim süresi hazırlık sınıfı dahil olmak üzere toplam beş yıldır. Öğrencilerin üniversiteye geçişteki başarı oranı çok yüksektir ve mezunlarının büyük bölümü başta Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere olmak üzere dünyanın seçkin üniversitelerine kabul almaktadır.
Robert Koleji’nde akademik mükemmeliyetin yanı sıra sosyal sorumluluk, liderlik, sanat ve spora da büyük önem verilir. Öğrenciler sadece ders başarılarıyla değil, aynı zamanda kulüp çalışmaları, topluluk hizmeti, tiyatro, müzik, spor ve çeşitli sosyal etkinliklerdeki katılımlarıyla da gelişim gösterirler. Okulda çok sayıda öğrenci kulübü bulunur ve her biri öğrencilerin kişisel yeteneklerini ortaya koyabilecekleri özgür alanlar sunar.

Kampüsü tarihi binalar, modern laboratuvarlar, spor alanları, yurtlar ve kütüphanelerle donatılmıştır. Doğayla iç içe, İstanbul Boğazı’na bakan konumu hem estetik hem de ilham verici bir atmosfer sunar. Bu kampüs, hem geçmişin izlerini taşır hem de çağdaş eğitim ihtiyaçlarını karşılayacak altyapıya sahiptir.

Robert Koleji, öğrencilere sadece bilgi değil; etik değerler, eleştirel düşünme, empati ve evrensel bakış açısı kazandırmayı hedefler. Mezunları arasında Nobel ödüllü bilim insanlarından devlet adamlarına, sanatçılardan iş insanlarına kadar birçok tanınmış isim bulunmaktadır. Türkiye’deki en yüksek taban puanla öğrenci alan liselerden biridir ve giriş sınavı ile alınan öğrenciler arasında akademik başarı düzeyi oldukça yüksektir. Bu yönüyle Robert Koleji, Türkiye’de eğitim alanında seçkin bir konuma sahiptir.