Alanya Alaaddin keykubat Üniversitesi

Dersbizim

Öğretmen
24 Ağu 2025
2,585
0
36
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, uygulamalı eğitimi ön planda tutan bir anlayışa sahiptir. Öğrencilerin sahada deneyim kazanması ve meslekî yeterliliklerini artırmaları için staj programlarına ve sektörle iş birliklerine önem verilir. Ayrıca, özellikle turizm ve sağlık sektörlerinde bölgesel ihtiyaçlara uygun nitelikli mezunlar yetiştirmeyi amaçlar.

Bilimsel araştırma ve projeler üniversitenin temel odak alanları arasında yer alır. Akademik kadro, ulusal ve uluslararası projelerde aktif rol alarak bilgi üretimine katkıda bulunmaktadır. Öğrencilere de araştırma kültürü kazandırmak amacıyla çeşitli bilimsel etkinlikler, kongreler ve proje yarışmaları düzenlenmektedir.

Üniversitenin kampüsü, Alanya’nın doğal güzellikleri içinde konumlanmış olup, modern binalar, laboratuvarlar, sağlık tesisleri, kütüphane ve spor alanları ile donatılmıştır. Öğrenci kulüpleri, sosyal etkinlikler, konferanslar ve kültürel programlarla zenginleştirilmiş bir kampüs yaşamı sunulmaktadır. Bu da öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanı sıra kişisel gelişimlerine de katkı sağlar.
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, 2015 yılında kurulmuş genç ve hızla gelişen bir devlet üniversitesidir. Antalya’nın turistik ilçesi olan Alanya’da yer alan üniversite, adını Anadolu Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat’tan alarak tarihî ve kültürel mirasa da vurgu yapmaktadır. Kuruluşundan itibaren hem bölgesel hem de ulusal düzeyde yükseköğretim alanında etkili bir aktör olmayı hedefleyen üniversite, çağdaş, yenilikçi ve öğrenci odaklı bir vizyonla hareket etmektedir.

Üniversite, farklı alanlarda eğitim veren fakülteleri, yüksekokulları ve enstitüleriyle geniş bir akademik yelpazeye sahiptir. Eğitim Fakültesi, Tıp Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İşletme Fakültesi, Turizm Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi gibi birçok fakülteye sahiptir. Aynı zamanda önlisans eğitimi veren meslek yüksekokulları da bulunmaktadır. Turizm, sağlık, mühendislik, sosyal bilimler ve eğitim alanlarında yoğunlaşan programlar, Alanya’nın dinamik yapısına uygun şekilde şekillendirilmiştir.
Uluslararasılaşma hedefi doğrultusunda Erasmus ve diğer değişim programları aracılığıyla öğrencilere yurtdışı eğitim olanakları sunulmaktadır. Bu sayede mezunlar, sadece ulusal değil, aynı zamanda uluslararası düzeyde de rekabet gücüne sahip bireyler olarak yetişmektedir.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, kaliteli eğitim, bilimsel üretkenlik ve toplumsal katkı ilkelerini benimseyerek büyümeye devam eden bir üniversitedir. Antalya bölgesindeki stratejik konumu, turizm odaklı yapısı ve genç nüfusa hitap eden programları sayesinde tercih edilen bir yükseköğretim kurumu olmayı sürdürmektedir.