Altınbaş Üniversitesi

Dersbizim

Öğretmen
24 Ağu 2025
2,585
0
36
Altınbaş Üniversitesi, 2008 yılında İstanbul'da kurulmuş olan bir vakıf üniversitesidir. Kuruluş adıyla İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi olarak bilinen kurum, 2017 yılında Altınbaş Üniversitesi adını almıştır. Altınbaş Holding tarafından desteklenen üniversite, kısa sürede Türkiye’nin önemli vakıf üniversiteleri arasına girmeyi başarmıştır. Eğitim dili olarak hem Türkçe hem de İngilizce programlar sunan üniversite, uluslararasılaşmayı ön planda tutarak farklı milletlerden öğrencilere ev sahipliği yapmaktadır. Hali hazırda 80'den fazla ülkeden gelen binlerce uluslararası öğrenciye eğitim vermesiyle, Türkiye’nin en çeşitli üniversitelerinden biri konumundadır.

Üniversitenin akademik yapılanması içerisinde Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi gibi fakülteler yer alır. Ayrıca lisansüstü eğitimler için Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü gibi birimler de faaliyet göstermektedir. Sağlık bilimleri alanında özellikle Diş Hekimliği, Eczacılık ve Tıp programlarıyla tanınmakta; teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı eğitim olanaklarıyla öne çıkmaktadır.
Altınbaş Üniversitesi’nin kampüsleri İstanbul’un farklı bölgelerinde yer almaktadır. Başlıca kampüsleri Bağcılar, Gayrettepe ve Bakırköy’dedir. Modern binalar, gelişmiş laboratuvarlar, uygulama merkezleri, kütüphane, araştırma merkezleri ve sosyal yaşam alanlarıyla donatılmış kampüslerde öğrencilerin akademik başarıları kadar sosyal gelişimlerine de önem verilmektedir. Üniversitenin Diş Hekimliği Fakültesi ve Tıp Fakültesi, kendi uygulama hastanelerinde öğrencilerine pratik deneyim sunar.

Altınbaş Üniversitesi, Ar-Ge çalışmaları, girişimcilik destekleri ve uluslararası ortaklıklarla bilinir. Çok sayıda ülkede partner üniversiteleri bulunur ve Erasmus+ gibi programlarla öğrenci değişimi yapılabilir. Bilimsel yayın ve araştırmalar açısından da genç yaşına rağmen Türkiye sıralamalarında etkili bir yer edinmiştir. Özellikle girişimcilik ve inovasyon odaklı yaklaşımı, üniversite-sanayi iş birliklerini artırmakta ve öğrencilerin iş hayatına entegrasyonunu kolaylaştırmaktadır.
Öğrenci toplulukları, kültürel etkinlikler, spor olanakları ve kariyer destek birimleriyle öğrencilerin üniversite yaşamlarını zenginleştiren bir ortam sunan Altınbaş Üniversitesi, burs olanaklarıyla da dikkat çeker. Başarı, ihtiyaç ve özel burslar gibi çeşitli burs türleriyle öğrenci desteği sağlanmaktadır. Ayrıca birçok bölümde tam burslu ve yarı burslu kontenjanlar mevcuttur.

Altınbaş Üniversitesi, misyon olarak küresel düşünce yapısına sahip, etik değerlere önem veren, yenilikçi ve lider bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. İstanbul gibi büyük ve kültürel açıdan zengin bir şehirde bulunması, öğrencilere geniş bir yaşam ve kariyer fırsatı da sunar. Disiplinler arası eğitim yaklaşımı, akademik kadrosunun niteliği ve uluslararası vizyonuyla Altınbaş Üniversitesi, Türkiye'deki vakıf üniversiteleri arasında önemli bir konuma sahiptir.